Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 AZ UVHIHA KLÁN SÖTÉT TÖRTÉNETE: A TENGU-VÉRVONAL


A Hyu
uga klán egyike Konoha legidősebb klánjainak. A falu megalapítása óta ott élnek. Sok évvel ezelőtt (100-150 közt nagyjából) egy lány a Hyuuga klánból szerelmes lett egy kívülállóba. A klán heves tiltakozása sem tántorította el attól, hogy házasságot kössön ezzel az ismeretlennel. Ám ez a személy nem egy közönséges halandó volt, Sojobo-nak hívták, és ő volt a Tengu király.

Két fajta tengu létezik, a Karasu tengu (hollószerű megjelenésű) és a Konoha tengu (Yamabushi tengu más néven). Sojobo ez utóbbi fajtába tartozott, hosszú orral, fehér hajjal, és szárnyakkal a hátán. Tengu-királyként különleges hatalommal rendelkezett. Egy Fatsia által készített legyezőt hordott magával, amivel vihart tudott idézni, ezenfelül képes volt teleportálni tárgyakat egyik helyről a másikra. Át is tudta alakítani kinézetét, ha akarta, néha emberi formában járt-kelt az emberek közt.

Konoha Tengu

Bárhogy is volt, a Hyuuga lány szerelemes lett Sojobo-ba, aki épp emberi formát öltött, de nem tudta a szerelme valódi kilétét. Össze is házasodtak, és néhány év múlva megszületett első fiuk, akit Sojobo Uchiha-nak, Uchiha Madara-nak nevezett el az uchiwa szó után, ami legyezőt jelent. És mint az tudjuk, később ez lett a klán szimbóluma. Kezdetben minden tökéletes volt, Uchiha Madara gyorsan erős shinobi-vá vált, nemcsak az anyjától örökölte a Kekkei Genkai-t, a vérvonalbeli képességet, hanem a benne lévő Tengu vér miatt a Byakugan átalakult, így jött létre a Sharingan. Ennek az új képességnek két változata volt, a Normal Sharingan és a Mangekyou Sharingan. Apjához hasonlóan Madara is hatalmas erőket birtokolt. Képes volt telepátiával behatolni mások elméjébe, sőt, teleportálni magát közeli helyekre. A szeme egyfolytában a Normal Sharingan állapotában volt, viszont amikor aktiválta a Mangekyou Sharingan-t, még több erő szabadult fel benne, egyre jobban közeledett a Tengu lét felé. Három különböző Jutsu-t, technikát fejlesztett ki a Mangekyou Sharingan használatával, a Tsukiyomi-t, amivel mások elméjébe hatolhatott be megőrjítve azokat, az Amaterasu-t, amivel dimenziók közt is képes volt teleportálni dolgokat, valamint a Susanoo-t, amivel vihart idézett, akárcsak a tenguk a legyezővel.
Spoiler:
Telepátia?
 
Spoiler:
       Sasuke megtámadja Naruto elméjét a manga 308. chapterében p16).

Teleportáció?
 
Spoiler:
 
Bátorsága és példátlan ereje miatt Madara hamar hőssé vált az emberek szemében, fiatal kora ellenére. Barátságot kötött a Shodaime-el (Első Hokage), és együtt vigyázták az épülő falucska rendjét. Madara hozta létre Konoha első rendőrségét, és megesküdött, hogy megvédi a lakosokat.

De a jó dolgok nem tartanak örökké. Amint Madara elérte a felnőttkort, Sojobo felfedte igazi kilétét és szándékait. Nem szerelemből vette el a Hyuuga lányt, pontos tervei voltak. Egy tökéletes test kellett neki, egy tároló, hogy még nagyobb hatalomra tegyen szert, és rájött, hogy ezt úgy érheti el legkönnyebben, ha a saját vérét használva hoz létre egyet. Úgy tervezte, hogy átveszi a hatalmat Madara teste fölött, amint az felnőtt lesz. Madara erre hamar rájött, a megdöbbenés és a düh kavargott lelkében. Úgy érezte, hogy kihasználták, de nem állt szándékában ilyen könnyen megadni magát, legalábbis nem harc nélkül. Ám Madara tisztában volt saját képességeivel és erejével, így tudta, egymaga nem győzhet a Tengu-király ellen. Ezért kétségbeesésében a legendás démonhoz, a Kyuubihoz (a Tűz istene), a kilencfarkú démon rókához fordult.

A Kyuubi-t lenyűgözték Madara képességei, így egy titkos alkut kötöttek, amelynek értelmében a Kyuubi átadja a hatalmát és a chakráját Madarának, aki gyorsan megtanulta használni a Katon-t, sőt az Amaterasu-val fekete tüzet is tudott létrehozni, mely 7 napig égett egyfolytában. De még ezekkel az elképzelhetetlenül hatalmas erőkkel is csak hajszál híján sikerült győzedelmeskednie démoni apja felett. Végezni nem tudott vele, de sikerült elzárnia egy különleges pecséttel. A pecsét feltöréséhez szükség van a Kyuubi csakrájára, valamint 3 Mangekyou Sharingan-t használó Uchiha-ra. Mindhárom Mangekyou Sharingan használónak különböző technikát kell alkalmazni egyszerre, a Tsukiyomi, Amaterasu, Susanoo kombinációt. Madara úgy gondolta, ezzel végleg megszabadult a démontól. Amit nem sejthetett, hogy épp ez a pecsét fog véres pusztulást hozni klánjára sok-sok évvel később…

A démoni apja felett aratott diadalért is nagy árat fizetett, mert amikor a Shodaime rájött a közte és a Kyuubi közt megkötött paktumra, szörnyű haragra gerjedt. Úgy gondolta, hogy a hataloméhség vezérelte a legjobb barátját a Kyuubi karmaiba. Madara nem magyarázta el neki indítékait, hiszen akkor fény derült volna démoni származására. Akik együtt harcoltak, most szemközt találták magukat egymással. Az események végül a Valley of the End, A végzet völgyében csúcsosodtak ki, ahol összecsapott a két régi jó barát. Habár Madara birtokolta a Mangekyou Sharingan-t és a Kyuubi csakráját is, a Shodaime így is fel tudta venni vele a versenyt…
Nézzünk meg pár képet a folytatás előtt.
 
Spoiler:
 
Sok idő telt el a történtek óta, a tengu vér az Uchiha-kban kezdett gyengülni, a klánon kívüli házasságok is egyre jobban hígították a vérvonalat. A Normál Sharingan-t is már csak a kivételes képességűek tudják használni, a Mangekyou Sharingan pedig unikumnak számít. De a klán sötét történelmét nem feledhették el. Egy tengu templom épült a Nakano templom alatt, a korai Uchiha-k kezei által annak érdekében, hogy a klán titkait a klánon belül tartsák, többek közt azt is, hogy, amint azt néhány Uchiha felfedezte időközben, a Mangekyou Sharingan előhívható a legjobb barátod megölésével. Amint egy Uchiha-t elég megbízhatónak és érettnek tartottak, beavatták a klán titkaiba, amit egész életében őriznie kellett. A klán a saját történelmét szégyenteljesnek érezte, és megesküdtek, hogy megőrzik büszkeségüket és dicsőségüket bármi áron.<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->

20 éve egy különleges gyermek született az Uchiha klánban. Hamarosan már zseniként beszéltek róla, még az Uchihák magas elvárásai mellett is. Az akadémiát 7 éves korában végezte el, 8 évesen már használta a Normál Sharingan-t, 10 évesen Chuunin lett, 13 évesen pedig már ANBU csapatvezető. Ő volt Uchiha Itachi. Amikor Itachit kinevezték ANBU csapatvezetőnek, az apja Fugaku elérkezettnek látta az időt, hogy elmondjon neki mindent a klánról. Itachi tehát tudomást szerzett a Mangekyou Sharingan-ról, és a klánja eredetéről. Az elméje mélyén egy gonosz árnyék kezdett formát ölteni.<!--[endif]-->

Egy éjszaka, amikor minden Uchiha férfinek egy gyűlésen kellett volna lennie, kettő hiányzott. Itachi elcsalta legjobb barátját, Uchiha Shisui-t a Nakano folyóhoz, és elkezdte szörnyű terve kivitelezését. Megölte barátját, és szert tett a Mangekyou Sharingan-ra. Másnap, amikor megtalálták Shisui holttestét, találtak mellette egy búcsúlevelet is a saját kézírásával. Persze valójában nem ő írta a levelet, Itachi másolta le a kézírását a Sharingan-ja segítségével, hogy öngyilkosságnak álcázhassa tettét. A levél tartalma fontos, mert l mutatja Itachi aktuális lelkiállapotát:  
Spoiler:
„Belefáradtam a küldetésekbe.
Az Uchiha-knak nincs jövője
ahogy nekem sincs… Képtelen vagyok "ezt az utat járni".
Nem járhatom az „ösvényt” tovább? Milyen “ösvény”-ről beszél Itachi? Ez talán megmagyaráz pár kérdést.
 
Spoiler:
”A szervezethez tartozni, a klánhoz, a névhez... ezek a dolgok kordában tartják az erőnket és a képességeinket... Ezeket a dolgokat el kéne felejteni, bolondság olyan dologtól rettegni, amit még nem is láttunk, és nem is ismerünk. Már rég feladtam az összes reményemet a klánnal kapcsolatban.”
Örökké félelemben élni, félni, hogy az emberek rájönnek a klán sötét titkaira, hogy az Uchihák egy démontól származnak, ezeket a titkokat minden Uchiha a sírba akarta vinni magával. Ez volt minden klántag szomorú sorsa, Itachi belefáradt ebbe, nem látott jövőt, kiutat a klán számára. Nem értette, miért szégyellik társai a származásukat, ahelyett hogy büszkék lennének az emberek fölött álló hatalmukra, örökségükre. Nem értette miért zárnak el egy ekkora hatalmat, ahelyett hogy használnák. Elvesztette minden reményét a klánnal kapcsolatban, mert megvetette az utat, amit választottak.

Attól a pillanattól kezdve, hogy Itachi megtudta a klán eredetének titkát, furcsamód élvezte, és felsőbbrendűnek kezdte magát érezni. Valamiképp még különlegesebb volt, mint a többiek. Aztán a beteg és összezavarodott elméje még messzebbre ment. Ki akarta szabadítani a Tengu-királyt. Készen állt, hogy feláldozza testét a világon valószínűleg létező legnagyobb hatalomért cserébe, készen állt, hogy felajánlja testét a Tengu-királynak.<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->

Itachi nemsokára akcióba lépett, amint halott az Akatsuki tervéről, a legendás démonok elfogásáról, csatlakozott hozzájuk. Szüksége volt a segítségükre, hogy megszerezze a Kyuubi csakráját. Ám ez nem minden, kellett találni még két másik Mangekyou Sharingan használót is. Kis idő múlva találkozott eggyel, aki segíteni is szándékozta terveiben. Már csak egy harmadik emberre volt szüksége. Tudta, hogy klántársai sose ölnék meg a legjobb barátjukat, hogy Mangekyou Sharingan-t szerezzenek, ezért gyávának tartotta őket, megvetette őket. Ám eszébe jutott egy érdekes terv, amivel a klán segíthetné az ő céljait… Azzal, hogy az ő kistestvéréből Mangekyou Sharingan használót faraghasson.

Egy teliholdas éjszakán, az ősi vér Itachiban teljesen felébredt, és megölte az egész klánt, a szüleivel együtt. Ez után megvárta Sasuke-t, hogy hazaérjen, el akarta neki mondani, hogy ő tette mindezt. A Tsukiyomi használatával megmutatott a testvérének minden egyes véres részletet, hogy egész életében emlékezzen erre. Azt akarta, hogy Sasuke gyűlölje őt, gyűlölje eléggé ahhoz, hogy megölje a legjobb barátját, csakhogy hozzájusson a Mangekyou Sharingan hatalmához. Elmondta neki a titkos templom helyét, így kisöccse is megtudhatta a sötét titkokat. Azt akarta, hogy Sasuke azt az utat válassza, amit ő szánt neki, a bosszúálló útját.
 
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
 
Bizonyíték vagy Véletlen?

Mindenki döntse el maga.

1) Tengu szobrok a Manga Chapter 314.-ben. Konoha tengu és Karasu tengu
 
Spoiler:
2) A Tengu a legenda szerint a korábbi Japán tenger és vihar istentől, Susanoo-tól származnak, Susanoo Tsukiyomi és Amaterasu testvére volt.
3) A Tengukat néha fuvolával és legyeővel ábrázolják: Chapter 15 borító.
 
Spoiler:
4) A Tengu templom képein megtalálható két Hyuuga-klán embléma is.
5) A Tenguk állítólag holló-lelkek. Amikor Itachi genjutsu használt Naruto-t, Naruto úgy látta, mintha egy csapat hollóvá vált volna.
 
Spoiler:
6)
Spoiler:
Spoiler:
Neji: Nem vettem észre az utolsót (hollót).
Neji nem látta meg az utolsó hollót, ami jeképezheti azt is, hogy a Hyuuga lány nem látott átt a Tangu király szándékain.
 
7) Sasuke egy madáron lovagol! <kép>
 
8) Egy ősi japán leganda szerint van egy ninja klán, akik egy félig ember félig madár lény leszármazottai.